Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bavorská policie zabavila tunu kokainu, zdržela 12 lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: INT

Mnichov - Celkem téměř tunu kokainu zabavila bavorská policie v rámci vyšetřování případu, který souvisí s nálezem drogy v krabicích s banány v deseti bavorských supermarketech z loňského září. Zadrženo bylo 12 členů gangu obchodníků s drogami, informovala dnes s odvoláním na bavorské ministerstvo vnitra agentura DPA.

V rámci vyšetřování se kokain našel na několika místech Německa, kromě Bavorska také ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko a v Hamburku.

Loni v září se v deseti bavorských supermarketech objevily krabice banánů s balíčky kokainu. Jejich celková hmotnost se pohybovala kolem 100 kilogramů. V rámci vyšetřování pak policisté zabavili dalších 900 kilogramů drogy, která se do Evropy pašuje hlavně z Jižní Ameriky, odkud se dovážejí také banány.

Podle bavorských policistů zadržení členové drogového gangu obchodovali s celkovým množstvím 1,8 tuny kokainu, který by se na ulici prodal za 400 milionů eur (10,2 miliardy Kč). Zda se zbylých 800 kilogramů drogy, které policie nezabavila, drogovým dealerům podařilo prodat, ze sdělení úřadů nevyplývá.

V zásilce banánů se kokain objevil před třemi lety i v pražském supermarketu Lidl. Bylo v ní tehdy přes 100 kilogramů drogy. Na ulici, namíchaná pro zákazníky, by stála až miliardu korun.

Témata:  policie Německo drogy

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 10:14

Zimní počasí je zpět. Na horách spadnou desítky centimetrů sněhu

Do Česka se v dalších dnech v plné síle vrátí zimní počasí. Na horách bude sněžit tak vydatně, že mohou napadnout desítky centimetrů sněhu, upozornil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). 

Zdroj: Jiří Hrubý

Další zprávy