Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na severu Paříže vznikne nový uprchlický tábor

Paříž, ilustrační foto
Paříž, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Paříž – Na severu francouzské metropole vznikne nový uprchlický tábor, tamní radnice do něj plánuje přemístit ty přistěhovalce, kteří teď žijí na různých místech v Paříži.

Pařížské úřady hodlají vybudovat tábor pro stovky přistěhovalců, kteří na různých místech francouzské metropole nyní přežívají za špatných hygienických a bezpečnostních podmínek v improvizovaných tábořištích. Oznámila to pařížská starostka Anne Hidalgová.

„Jde o to, abychom již neviděli tato nedůstojná tábořiště a aby lidé přicházející bez prostředků nebyli nuceni jít pod konstrukce nadzemního metra či na jiná nevhodná místa. Další podobné tábořiště, kde je asi 800 osob, právě vzniklo na severu Paříže," dodala Hidalgová.

Tábořiště by mělo vzniknout za měsíc až měsíc a půl na vytipovaném místě také na severu Paříže. Bude respektovat místní vyhlášky a podmínky stanovené pro podobné objekty ze strany OSN.

Témata:  Paříž uprchlíci Francie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy