Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Albánii byla zatčena skupina padělatelů

Albánie
Albánie
Foto: Pixabay

Tirana - V Albánii bylo zadrženo 17 lidí podezřelých ze zapojení do mezinárodní zločinecké sítě, která vyráběla falešné osobní doklady umožňující dostat se ilegálně do USA, Kanady a Británie. Podle agentury AP to dnes oznámila albánská policie.

Ve zveřejněném prohlášení se uvádí, že úřady provedly razie ve čtyřech ilegálních dílnách v Albánii, v nichž se vyráběla padělaná víza, pasy a osobní doklady členských zemí Evropské unie. Policie také zabavila značné množství peněz.

AP poznamenala, že sedm podobných tajných dílen bylo objeveno rovněž v Řecku.

Police uvedla, že během vyšetřování zločinecké sítě zabývající se paděláním dokumentů policisté v Albánii, Řecku a dalších zemích zadrželi už 41 podezřelých. Vyšetřování bylo zahájeno před dvěma roky.

Albánští občané mohou do členských států Evropské unie cestovat volně bez víza. Aby mohli navštívit Spojené státy, Kanadu a Británii ale víza potřebují.

Témata:  Albánie krimi padělky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy