Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Panství Windsor se propadlo do svatební horečky. Svatba se bude slavit přímo U prince Harryho

Princ Harry
Princ Harry
Foto: Reprofoto YouTube

Windsor - Svatbu prince Harryho s americkou herečkou Meghan Markleovou budou moci návštěvníci i obyvatelé města Windsor oslavit přímo U prince Harryho. Tak se totiž na počest vnuka královny Alžběty II. nově jmenuje hospoda známá dříve pod názvem U tří sudů, informovala agentura Reuters.

Přípravy na svatbu, která se uskuteční v kapli svatého Jiří na hradě Windsoru, jsou v plném proudu. Stejně horečně se na sobotu připravují i v hospodě v těsném sousedství letního sídla britských panovníků.

Na budově, kde se pivo čepuje už od roku 1518, se objevil nový vývěsní štít, portrét prince Harryho i vlajky a balónky v britských národních barvách.

"Všichni ho milujeme. Je jedním z našich nejoblíbenějších. Je velmi normální," zdůvodnila rozhodnutí pojmenovat svůj podnik po mladším ze synů prince Charlese majitelka hospody Kelly Carpenterová.

Kdo bude chtít v sobotu novomanželům připít na zdraví, bude tak moci U prince Harryho udělat pivem uvařeným speciálně u příležitosti královské svatby. Pokud mu po pěnivém moku vytráví, může si objednat hamburger nesoucí ženichovo jméno.

Zapíjet budou moci Britové i zahraniční návštěvníci královskou svatbu o něco déle, než je běžné. V noci na neděli 20. května mohou hospody v Anglii a Walesu podle výnosu ministerstva vnitra zůstat otevřené až do jedné ráno. Nemají-li žádnou výjimku, musí hospody v Anglii a Walesu běžně zavírat již hodinu před půlnocí.

Témata:  Princ Harry Velká Británie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy