Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Polsku zadrželi muže, který znásilňoval i v Česku

Věznice
Věznice
Foto: Pixabay

Varšava - Polská policie zadržela tento týden ve Vratislavi vícenásobného pachatele znásilnění. Při operaci koordinované evropským policejním úřadem Europol polští policisté úzce spolupracovali s kolegy v Německu a Česku, kde delikvent své zločiny páchal. Europol o tom informoval v krátké zprávě, kterou dnes zveřejnil na svém webu.

Podezřelý ve věku 45 let byl na útěku tři roky a spravedlnosti unikal díky používání několika totožností. Je obviněn ze sexuálních útoků spáchaných na řadě nezletilých dívek ve všech zemích, které se do operace proti němu zapojily, sdělil evropský policejní úřad.

Ve zprávě Europolu se rovněž uvádí, že polská policie u podezřelého doma zajistila neupřesněný počet drahých automobilů, jejichž krádeže byly nahlášeny v Německu. Policisté přitom objevili i zařízení používaná k této trestné činnosti a více než 30 duplikátů poznávacích značek s registrací v Německu, Polsku a Nizozemsku.

Zatčený bude trestně stíhán v Polsku, uvedl ve své zprávě Europol.

Témata:  Polsko znásilnění věznice

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy