Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čech Michal Berg byl zvolen do vedení Evropské strany zelených

Michal Berg
Michal Berg
Foto: www.zeleni.cz

Antverpy (Belgie)/Praha - Na sjezdu Evropské strany zelených, který se koná v belgických Antverpách, byl dnes do předsednictva strany zvolen Michal Berg z české Strany zelených. Berg chce napomáhat rozvíjení zelené politiky a zelené v Evropě spojovat, uvedli Zelení v tiskové zprávě.

"Zelení jsou strana, která je proevropská, ale taky k Evropě kritická. Je potřeba spolupracovat se všemi, kdo v evropské spolupráci vidí budoucnost, a já jsem rád, že budu moci ovlivňovat rozvoj zelené politiky ve střední a východní Evropě," uvedl Berg. Ke zvolení mu poblahopřál předseda Strany zelených Petr Štěpánek.

Michal Berg je český politik a podnikatel v oblasti IT. Členem Strany zelených je od roku 2010, v letech 2016 až 2018 byl jejím místopředsedou. Je také zastupitelem města Vsetína.

Evropská strana zelených je celoevropská politická strana, která vznikla v roce 2004. Mezi hlavní priority patří environmentalismus, boj proti rasismu, rovné postavení žen, legalizace lehkých drog a prvky přímé demokracie. Evropská strana zelených je považována za levicovou stranu. Součástí Evropské strany zelených je i česká Strana zelených, ta se však doposud neprobojovala do Evropského parlamentu.

Témata:  Strana zelených Michal Berg

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy