Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po srážce kamionu a vlaku u Turína nejméně 2 mrtvý a 23 zraněných

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Turín - Nejméně dva mrtvé a 23 raněných si podle italských médií vyžádala srážka kamionu a vlaku na přejezdu u obce Caluso na severu země, asi 40 minut před půlnocí. Náraz byl tak silný, že tři vagony vykolejily.

Na místě zahynul strojvedoucí vlaku, který jel na trase z Turína do města Ivrea. Později zemřel jeden z dvou nejhůře raněných, které vrtulník přepravil do nemocnice. Většina lidí vyvázla s lehčími zraněními, řidič kamionu s litevskými poznávacími značkami nebyl zraněn vůbec, poznamenala agentura AP.

Regionální železniční společnost uvedla, že na přejezdu byly před příjezdem vlaku spuštěny závory, ale kamion, mířící do nedalekého skladiště, je z dosud neznámých důvodů přerazil a skončil na kolejích.

Jedna z cestujících, která utrpěla zlomeninu nohy, uvedla, že cítila, jak padá, a bála se, že zemře. Scénu po srážce vylíčila jako strašlivou.

Záchranáři prohledali trosky, aby se ujistili, že v nich neuvízl žádný z cestujících.

Témata:  nehody vlaků Itálie železnice vlaky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:15

Zasedání Rady NATO – Ukrajina proběhne už v pátek, hlavním tématem bude protivzdušná obrana

Zasedání Rady NATO – Ukrajina, o které požádal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, se uskuteční v pátek. Zelenskyj by měl jednat s ministry obrany členských zemí Aliance, oznámil její generální tajemník Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy