Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Izraelský voják zemřel, útočník na něj ze střechy shodil obrovský kus kamene

Izraelské ozbrojené složky
Izraelské ozbrojené složky
Foto: Pixabay

Jeruzalém - Izraelský voják zraněný při čtvrteční razii nedaleko Ramalláhu na okupovaném Západním břehu Jordánu v sobotu podlehl svým zraněním, informovala armáda. Dvacetiletý Ronen Lubarsky utrpěl vážné zranění hlavy, když na něj zatím neznámý útočník z budovy shodil obrovský kus kamene, uvedla izraelská média.

Armádě se podařilo dopadnout osobu, po které při razii pátrala. Šlo o Palestince, který má podle všeho na svědomí několik útoků střelnou zbraní. Pátrání po osobě, která zaútočila na člena speciálních jednotek Ronena Lubarského, stále probíhá.

Upřímnou soustrast rodině vojáka již vyjádřil mimo jiné izraelský premiér Benjamin Netanjahu. "Izraelská armáda toho teroristu najde a stát Izrael ho předvede před spravedlnost," uvedl.

Mezi Izraelci a Palestinci se stupňuje násilí od konce března, kdy lidé z palestinského Pásma Gazy začali pořádat protesty u hranice pásma. Od 30. března při nich přišlo o život přes 110 Palestinců, z toho 62 v jednom dni. Bylo to 14. května, kdy Spojené státy slavnostně otevřely své velvyslanectví přesunuté z Tel Avivu do Jeruzaléma.

Témata:  Izrael Izraelská armáda úmrtí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy