Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Z francouzských vězení odejde 40 teroristů, někteří jsou nenapravitelní

Francie
Francie
Foto: Pixabay

Paříž - Francouzská vězení opustí letos a během příštího roku 40 lidí odsouzených za terorismus. Informoval o tom prokurátor pověřený stíháním teroristů François Molins, který tento vývoj označil za velké bezpečnostní riziko. Mnozí z trestanců jsou totiž podle všeho nenapravitelní.

Molins v pondělí řekl televizi BFM, že Francie stále čelí významné hrozbě podporovatelů teroristické organizace Islámský stát (IS) z řad svých občanů.

Podle něho se neví o dalších zhruba 600 až 700 francouzských extremistech, kteří působili v Iráku a v Sýrii v době, kdy tam IS ovládal značná území. Předpokládá se, že mnozí přišli v bojích o život.

Podle francouzských úřadů jsou pravděpodobně mezi mrtvými na Blízkém východě i organizátoři útoků v Paříži z listopadu 2015. Jediného přeživšího podezřelého pachatele, Salaha Abdeslama, čeká v Paříži soud.

Témata:  Francie terorismus Islámský stát

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 15:01

Česko přijalo víc uprchlíků z Ukrajiny, než zvládá, myslí si většina Čechů

Podle nedávného průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) si většina lidí myslí, že Česká republika přijala více uprchlíků z Ukrajiny, než je schopna zvládnout. Tento názor sdílí 58 procent respondentů. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy