Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump plánuje další setkání s Putinem

Vladimir Putin a Donald Trump
Vladimir Putin a Donald Trump
Foto: kremlin.ru

Washington - Bílý dům se zabývá přípravou schůzky amerického prezidenta Donalda Trumpa s jeho ruským protějškem Vladimirem Putinem. Uvedl to list The Wall Street Journal.

"Organizace oficiální schůzky mezi Trumpem a Putinem je projekt (amerického) velvyslance (v Rusku Jona) Huntsmana, který na tom pracuje nepřetržitě již řadu měsíců," řekl zmíněný zdroj.

Pokud by jednání uspěla, šlo by o třetí schůzku obou prezidentů. Na pořadu by podle zdroje nemělo být žádné velké vyjednávání, ale specifické konkrétní záležitosti.

Minulý měsíc si Kreml postěžoval, že od 20. března, kdy šéf Bílého domu telefonicky pozval ruského prezidenta k návštěvě Washingtonu, se příprava nijak nepohnula kupředu.

Přípravy na setkání s Putinem se ale uskutečňují na pozadí pokračujícího vyšetřování údajného ruského vměšování do amerických prezidentských voleb v roce 2016, které Moskva odmítá. Podobně Trump jakékoliv spiknutí s Rusy popírá a vyšetřování označuje za hon na čarodějnice.

Témata:  Donald Trump Vladimír Putin

Aktuálně se děje

1. května 2024 11:00

Austin apeluje na státy, které mají systémy Patriot, aby je daly Ukrajině

Americký ministr obrany Lloyd Austin v úterý na půdě vojenského výboru Kongresu informoval, že apeluje státy, které mají systémy protivzdušné obrany (PVO) Patriot, aby je poslaly Ukrajině. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy