Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Situace se vyostřuje. Migranti zmlátili německé policisty

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Drážďany – Německá policie se zapojila do další velké rvačky s migranty. Jak informuje server deníku Die Welt, 50 žadatelů o azyl zaútočilo na osm strážců pořádku. Žadatelé o azyl do policistů kopali a bili je.

K incidentu došlo na konci minulého týdne v azylovém centru v Drážďanech. Podle deníku bylo osm policistů napadeno asi padesátkou žadatelů o azyl. Celý konflikt vyvolala potyčka mezi dvěma Gruzínci kvůli rozdělování potravin.

Když se muži začali rvát, bezpečnostní služba přivolala na pomoc policisty, kteří v tu chvíli shodou okolností byli v azylovém centru kvůli muži, který se pravděpodobně dopustil krádeže. „Když už jsme tam byli, pomohli jsme,“ vysvětlil šéf drážďanské policie Matthias Noack.

Osm policistů se pokusilo od sebe dva muže oddělit. Podle policejního mluvčího se však kolem skupiny shromáždilo asi 50 migrantů žijících v zařízení. Ti pak policisty napadli. Podle mluvčího k útoku nebyl žádný důvod, na vině prý ale mohla být „obecná nelibost k policii“.

Podle deníku migranti policisty bili a kopali, dokonce na ně použili zapálené cigarety. Jeden útočník se pokoušel napadnout důstojníky železnou tyčí z postele. Během útoků byli dva policisté a jeden člen bezpečnostní stráže lehce zraněni. Podle hlavního inspektora měli hlavně modřiny způsobené kopanci.

Teprve až na místo přijely další posily, dostali policisté situaci pod kontrolu. „Nikdo nečekal takovou eskalaci,“ přiznal policejní šéf Matthias Noack. Výsledkem potyčky jsou čtyři zadržení Gruzínci ve věku 17, 20, 27 a 40 let, kteří jsou vyšetřování kvůli rušení veřejného pořádku.

Před pouhým týdnem došlo ve stejném zařízení k hromadné bitvě, při které byli zraněni tři lidé. Do rvačky se zapojilo 40 mužů různých národností, kteří byli vyzbrojeni noži, židlemi a hasicími přístroji. Dva muži, libyjského a gruzínského původu, utrpěli bodná zranění. Poslední dvě noci před tímto incidentem došlo k ničení majetku azylového zařízení, dodal deník.

Témata:  Německo uprchlíci policie Německo

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy