Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Izraelští vojáci zabili Palenstince, který na ně najížděl autem

Palestina, pásmo Gazy
Palestina, pásmo Gazy
Foto: Pixabay

Ramalláh (Západní břeh Jordánu) - Izraelští vojáci dnes zabili na okupovaném palestinském Západním břehu Jordánu Palestince, který se podle informace izraelské armády pokusil najet svým autem na jejich hlídku.

Palestinské ministerstvo zdravotnictví zabití jednoho muže potvrdilo, neuvedlo ale žádné podrobnosti o incidentu, který se odehrál v době vyhroceného napětí mezi Palestinci a Izraelem.

"Terorista se pokusil najet do vojáků stojících po boku jeho vozidla. Vojáci na něj zahájili střelbu a zabili ho. Žádný z příslušníků izraelské armády nebyl zraněn," citovala agentura Reuters z armádního prohlášení.

Napětí mezi Izraelem a Palestinci je vyhrocené od konce března, kdy vypukly protesty svolávané pod heslem návratu Palestinců do původních domovů jejich předků v dnešním Izraeli. Nejkrvavější byl 14. květen, kdy se u hranice sešel velký počet demonstrantů a 62 jich Izraelci zabili. V ten den USA otevřely své velvyslanectví v Jeruzalémě po jeho přestěhování z Tel Avivu.

Témata:  Izrael Palestina

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy