reklama

Rozptýlila tak spekulace médií, že je po nedávné operaci zneschopněna nebo že se rozešla s manželem.

Bílý dům na akci s ohledem na rodiny vojáků nevpustil novináře, takže Trumpovou viděli pouze příslušníci zhruba 40 rodin a několik členů administrativy. Záběry z recepce pro pozůstalé příslušníků ozbrojených sil zabitých při výkonu služby však byly zveřejněny na sociálních sítích. První dáma měla na sobě šaty bez rukávů a na nohou boty na jehlových podpatcích. 

Trumpová byla předtím naposledy spatřena na veřejnosti 10. května, kdy společně s šéfem Bílého domu vítala trojici Američanů propuštěnou ze Severní Koreje. O čtyři dny později Bílý dům oznámil, že Trumpová byla hospitalizována kvůli odstranění nezhoubného výrůstku na ledvině.

Trump mezitím zrušil na dnešek plánované přijetí zástupců vítězného týmu letošního ročníku ligy amerického fotbalu NFL. Vítězové superbowlu z týmu Philadelphia Eagles nakonec nedostali pozvání do Bílého domu kvůli nesouhlasu týmu s prezidentovým apelem, že při národní hymně se má stát. "Nesouhlasí se svým prezidentem, protože trvá na tom, aby hrdě stáli při národní hymně, s rukou na srdci, na počest velkých mužů a žen v naší armádě a lidí naší země," prohlásil Trump.