Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusové zahájili velké cvičení u ukrajinských hranic, nasadí i protiraketový systém Pancir

Ruská armáda, ilustrační fotografie
Ruská armáda, ilustrační fotografie
Foto: mil.ru

Moskva - Ruská armáda dnes zahájila velké manévry nedaleko ukrajinských hranic. Vojáci mají procvičovat odražení útoků nepřátelských diverzních skupin na armádní letiště s použitím protiraketových systémů Pancir.

Podle informace agentury Interfax se počítá s masivním zapojením letectva a černomořské flotily. Cvičení se kromě ruské pevniny bude konat i na anektovaném Krymu. Vojenské cvičení zasáhne i do oblastí vzdálených necelých sto kilometrů od východních ukrajinských hranic.

Stíhací a bombardovací letouny provedou cvičné střelby na dvou střelnicích u Černého moře, vrtulníky budou procvičovat palebnou podporu výsadku námořní pěchoty.

Na Krymu se do manévrů zapojí jednotky ruské protivzdušné obrany, které budou procvičovat odražení útoku nepřátelských raket odpálených z bitevních lodí. 

Témata:  Ruská armáda Rusko Krym Ukrajina

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy