Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ryan prý němá důkaz o špionovi FBI v Trumpově štábu

Donald Trump
Donald Trump
Foto: kremlin.ru

Washington - Republikánský předseda Sněmovny reprezentantů USA Paul Ryan tvrdí, že neexistuje žádný důkaz o tom, že by FBI poslala do volebního štábu Donalda Trumpa špiona.

Informovala o tom dnes agentura AP. Trump FBI obvinil z toho, že úřad z politických důvodů a kvůli pomoci jeho demokratické sokyni Hillary Clintonové nasadil do jeho kampaně informátora.

Ryan se s Gowdym, který je předsedou sněmovního výboru pro dohled a vládní reformy, zúčastnili v květnu kvůli této aféře brífinku, který byl kvůli tajným informacím neveřejný. Gowdy po zasedání tehdy řekl, že je přesvědčen, že FBI dělal přesně to, co od něj Američané očekávají. Dodal také, že nevidí žádný důkaz, který by FBI usvědčoval z vyzvědačství.

Ryan nyní řekl, že Gowdyho úvodní hodnocení je přesné a že dosud neviděl žádný důkaz, který by názor jeho kolegy vyvracel. Dodal nicméně, že Kongres má v kauze ještě řadu otázek.

Témata:  USA Paul Ryan FBI Federální úřad pro vyšetřování (Federal Bureau of Investigation) Donald Trump

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy