Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump zkritizoval novináře. Naštvali ho články o jeho ženě

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Prezident USA Donald Trump na twitteru kritizoval média, která napsala o absenci první dámy USA Melanie Trumpové na veřejnosti.

Trumpová nedávno podstoupila operativní odstranění nezhoubného výrůstku na ledvině, což vyvolalo otázky o jejím stavu. Novináři také spekulovali o možné rozluce manželského páru.

The Fake News Media has been so unfair, and vicious, to my wife and our great First Lady, Melania. During her recovery from surgery they reported everything from near death, to facelift, to left the W.H. (and me) for N.Y. or Virginia, to abuse. All Fake, she is doing really well!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 6. června 2018

"Během jejího zotavování z operace média informovala o čemkoli počínaje umíráním, přes facelift či odchod z Bílého domu (a ode mě) do New Yorku nebo Virginie až po týrání. Všechno to byly výmysly, daří se jí skutečně dobře," napsal Trump s tím, že lživé zpravodajství bylo vůči první dámě nespravedlivé a kruté.

...Four reporters spotted Melania in the White House last week walking merrily along to a meeting. They never reported the sighting because it would hurt the sick narrative that she was living in a different part of the world, was really ill, or whatever. Fake News is really bad!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 6. června 2018

"Nikdy o tom nezveřejnili informaci, protože by to poškodilo jejich nechutný příběh o tom, že žije v jiné části světa, že je velmi nemocná nebo něco jiného," dodal prezident.

Témata:  Donald Trump USA noviny a tisk

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy