Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Královna Alžběta II. podstoupila operaci šedého zákalu, už je v pořádku

Královna Alžběta II.
Královna Alžběta II.
Foto: Daily Telegraph

Londýn - Buckinghamský palác dnes oznámil, že britská královna Alžběta II. v květnu podstoupila chirurgický zákrok, při kterém jí byl odstraněn šedý zákal. Panovnice je v pořádku. Dnes se objevila, bez brýlí a s úsměvem, na zahájení výstavy ve Westminsterském opatstvím, spolu se svým synem Charlesem.

"Mohu potvrdit, že královna minulý měsíc úspěšně podstoupila krátký plánovaný zákrok při léčbě šedého zákalu," řekl mluvčí paláce agentuře Reuters.

Královna, která je ve svých 92 letech nejstarší panovnicí na světě, podle agentury Press Association podstoupila nejběžnější operaci ve Spojeném království v londýnské soukromé nemocnici krále Edwarda VII. 

Na veřejnosti se královna ukáže v sobotu na oslavě svých narozenin. Narodila se sice 21. dubna, ale narozeniny slaví v červnu, kdy je větší pravděpodobnost příznivějšího počasí pro přehlídku, která oslavy provází.

Královna se i přes svůj vysoký věk těší pevnému zdraví, každý rok zvládá stovky akcí. Jen předloni vynechala vánoční mši ve své venkovské rezidenci Sandringham.

Témata:  Královna Alžběta II. Velká Británie

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy