Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž zaútočil nožem v japonském rychlovlaku. Jednoho člověka zabil, další zranil

Japonský rychlovlak JR-Maglev (MLX01)
Japonský rychlovlak JR-Maglev (MLX01)
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Tokio - Jednoho mrtvého a dva zraněné si vyžádal útok muže ozbrojeného nožem ve vysokorychlostním vlaku v Japonsku. Podle agentury AP o tom dnes informovala japonská policie. Motiv činu zatím není známý.

K útoku došlo v sobotu ve 22:00 místního času (15:00 SELČ) v šinkansenu směřujícím z metropole Tokia do města Ósaka. Přivolaní policisté do vlaku nastoupili ve stanici Odawara a podezřelého 22letého muže zadrželi.

V době útoku bylo ve vlaku více než 800 cestujících. Obětí se stal muž, kterého útočník bodl do krku. V nemocnici svému zranění podlehl. Zranění utrpěly rovněž dvě další ženy.

Podezřelý policii řekl, že si oběti vybíral náhodně. Ozbrojen byl několika bodnými a sečnými zbraněmi.

Podobné útoky jsou v Japonsku neobvyklé. Japonsko patří mezi země s nejnižším počtem násilných zločinů na světě.

Témata:  Japonsko rychlovlaky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.