Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chci říct jediné. Fuck Trump, spustil Robert de Niro. Televize jeho slova cenzurovala

Robert De Niro
Robert De Niro
Foto: Reprofoto YouTube

New York - Hvězdou nedělního udílení divadelních cen Tony se stal oscarový herec Robert De Niro. Opakovaně kritizoval amerického prezidenta Donalda Trumpa, přičemž nešel pro vulgární slova daleko.

De Niro patří v uměleckých kruzích k nejhlasitějším odpůrcům republikánské hlavy státu, podporoval neúspěšnou demokratickou prezidentskou kandidátku Hillary Clintonovou. 

"Chci říct jediné. Fuck Trump," řekl na úvod De Niro a následně na znamení vítězství zvedl ruce. Slovní obraty s použitím anglického fuck mají jako nadávka mnoho urážlivých významů, které adresáta mimo jiné posílají na nejhorší myslitelná místa. Publikum De Nirova slova ocenilo pochvalným křikem a potleskem ve stoje. "Už dávno nejde o to říct pryč s Trumpem, ale je třeba poslat Trumpa do ...," dodal herec.

De Nirův projev si živě ale nemohli poslechnout všichni. Zatímco lidé přítomní v sále použití vulgarismu jasně slyšeli, televize CBS v kritickém momentu přenos zvuku ztlumila.

V USA bývají živé přenosy o několik vteřin zpožděné, aby bylo možné případné nevhodné průpovídky vystřihnout, poznamenala agentura DPA. 

Témata:  Robert de Niro Donald Trump USA

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy