Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zajímavosti ze Singapuru: Kim a Trump poobědvali západní i korejské delikatesy, Vůdce KLDR si přivezl vlastní záchod

Severokorejský diktátor Kim Čong-un
Severokorejský diktátor Kim Čong-un
Foto: dailymail.co.uk **dailymail.co.uk**

Singapore - Na summitu KLDR-USA nechyběl pracovní oběd státníků. Americký prezident Donald Trump a severokorejský vůdce Kim Čong-un si mohli vybrat ze západních i tradičních korejských pokrmů.

Jako předkrm byl připraven krevetový koktejl s avokádovým salátem, korejská nadívaná okurka a salát ze zeleného manga.

Jako hlavní chod se servírovalo konfitované hovězí žebro s gratinovanými brambory a dušenou brokolicí, sladkokyselé vepřové se smaženou rýží a treska v sojové omáčce s asijskou zeleninou.

Z dezertů si Trump a Kim mohou vybrat čokoládový dortíček, vanilkovou zmrzlinu s třešňovou polevou či koláč plněný krémem, takzvaný tarte tropézienne.

Stolici nejvyššího vůdce je třeba střežit

Kim Čong-un si dovezl na summit vlastní přenosnou toaletu. Podle jihokorejského deníku Čoson ilbo tak chce zabránit tomu, aby cizí rozvědky mohly zjistit podrobnosti o jeho zdravotním stavu. Přenosné zařízení ochrání "stolici nejvyššího vůdce", aby se k ní nedostali "odhodlaní čističi stok", tvrdí list.

Nejen pro KLDR jsou patrně exkrementy jejich nejvyššího představitele přísně střeženým tajemstvím. Je známo, že za éry sovětského vůdce Josifa Stalina analyzovali výkaly cizích státníků ruští vědci s cílem zjistit o nich co nejvíce podrobností.

Témata:  Donald Trump Singapur Kim Un-Čong

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy