Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trudeau udělal, když mě kritizoval. Ale já ho mám vlastně rád, tvrdí Trump.

Justin Trudeau
Justin Trudeau
Foto: Facebook

Singapur/Washington/Ottawa - Americké prezident Donald Trump se dnes opět vrátit k bouřlivému summitu G7. Kanadský premiér Justin Trudeau se podle Trumpa poučil z omylu, který udělal, když jej kritizoval. I tak ale Kanada prý kvůli slovům svého premiéra zaplatí vysokou cenu.

Trudeau na tiskové konferenci po skončení víkendového summitu G7 označil americká cla za urážlivá a zdůraznil, že se Kanada nenechá komandovat. Americký prezident jeho slova označil za "nečestná a slabošská" a odvolal svou podporu závěrečného prohlášení ze summitu.

Po skončení dnešní schůzky s Kim Čong-unem Trump řekl, že si Trudeau zřejmě neuvědomil, že má prezident na palubě svého letadla televizi a mohl se na jeho proslov dívat. Kanadský premiér se podle něj nicméně ze svého omylu poučil. 

"Mám vlastně Justina rád, víte, myslím, že je dobrý, mám ho rád, ale neměl to dělat. Byl to omyl. Toho bude stát hodně peněz," řekl Trump v rozhovoru, který před tiskovou konferencí poskytl televizi ABC.

Dobrý vztah má americký prezident podle svých slov také s německou kancléřkou Angelou Merkelovou. Na tiskové konferenci se vrátil k fotografii z jednání, která byla na sociálních sítích hojně sdílená. Kancléřka na ní stojí opřená o stůl nad Trumpem, který jako jediný ze státníků sedí se zkříženýma rukama. Zachycený okamžik sice podle Trumpa nevypadal přátelsky, ale ve skutečnosti to bylo "velmi přátelské". 

Témata:  Donald Trump Justin Trudeau Angela Merkelová

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy