Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sebevražedné útoky si v Nigérii vyžádaly nejméně 31 obětí

Sebevražedný atentát v Nigérii si vyžádal tři desítky mrtvých
Sebevražedný atentát v Nigérii si vyžádal tři desítky mrtvých
Foto: premiumtimesng.com

Maiduguri (Nigérie) - Nejméně 31 lidí zemřelo v noci na dnešek při dvou sebevražedných atentátech na severovýchodě Nigérie. Informovala o tom dnes agentura APF .

Podle ní stojí za útoky zřejmě islamistická skupina Boko Haram, která v této oblasti už několik let bojuje proti vládě a za vytvoření islámského státu.

"Zatím máme informace o 31 mrtvých, ale toto číslo může být vyšší, neboť mnoho lidí utrpělo vážná zranění, která někteří asi nepřežijí," řekl anonymně úředník regionální vlády státu Borno.

Dva sebevražední atentátníci se odpálili v sobotu večer ve městě Damboa, které leží asi 100 kilometrů jihozápadně od města Maiduguri.

Témata:  Nigérie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.