Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tajemný Rus, který roky pracoval pro FBI, prý Trumpovi nabízel "špínu" na Clintonovou

Donald Trump a Hillary Clintonová
Donald Trump a Hillary Clintonová
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Washington - Podle informací listu The Washington Post (WP) se jistý Rus, který měl blízko k osobám blízkým Donaldu Trumpovi, snažil nabízet kompromitující materiály na Hillary Clintonovou.

Záhadný muž se představoval jako Henry Greenberg a 17 let byl agentem FBI. Údajně se sešel s Trumpovým dávným důvěrníkem Rogerem Stonem a chtěl mu prodat "špínu" na Clintonovou za dva miliony dolarů. Schůzku v roce 2016 zorganizoval člen Trumpova volebního štábu Michael Caputo.

Oba muže, tedy Stonea a Caputa, už vyslechl výbor Sněmovny reprezentantů pro kontrolu zpravodajských služeb, Greenbergovo jméno ale tehdy nepadlo. Prý na něj zapomněli.

Stone při schůzce Greenbergovu nabídku rázně odmítl a na epizodu rychle zapomněl, napsal WP. Podrobnosti o ní se nyní rozhodl sdělit americkým poslancům dopisem prostřednictvím svých advokátů. Stone je totiž přesvědčen, že Greenberga jako provokatéra nastrčila FBI, aby zkompromitovala Trumpovu volební kampaň.

Podle Trumpova právníka Rudyho Giulianiho je epizoda s Greenbergem bezvýznamná. "Schůzka byla, ale k ničemu nevedla. Pokud vůbec něco, pak to jen vyloučilo spolupráci s Ruskem," řekl.

Témata:  Donald Trump Hillary Clintonová volby v USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy