Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Německu byl zmařen teroristický útok ricinem, Tunisana policie chytila na poslední chvíli

Německo
Německo
Foto: Pixabay

Berlín - Tunisan, u něhož německá policie 12. června při razii v Kolíně nad Rýnem našla ricin, podle úřadů skutečně chystal bombový útok s touto vysoce jedovatou látkou. Kde přesně chtěl zaútočit, zatím vyšetřovatelé nevědí. Zkoumají také, zda měl nějaké komplice.

Jde o první takový případ v Německu. "Byla tam už docela konkrétní příprava na takový čin," řekl rozhlasové stanici RBB-Inforadio šéf Spolkového kriminálního úřadu (BKA) Holger Münch, který v této souvislosti hovoří o biologické bombě.

"Existují k tomu na internetu příslušné návody, jak něco takového udělat, také od islamistických organizací. Podle nich tato osoba také postupovala," uvedl dále.

Německé tajné služby Sífovi Alláhovi H. přišly na stopu díky tipu ze zahraničí, když si na internetu objednal podezřelé chemikálie a také nejméně 1000 semen rostliny, z níž lze ricin získat. Nejnovější informace vyšetřovatelů navíc hovoří o tom, že zřejmě objednal ještě daleko více těchto semen.

Témata:  Německo terorismus

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy