Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Londýn se zlobí: EU se o práva Britů nezajímá

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Londýn - Britský ministr vnitra Sajid Javid nařknul Evropskou unii z toho, že ji nezajímají práva britských občanů z jiných zemí EU. Podle něj se Unie nestará o to, jak se budou mít po brexitu.

Brusel přípravy v této oblasti zanedbává, řekl Javid podle serveru Sky News. Londýn dnes zveřejní první podrobnosti týkající se jeho plánu pro unijní občany, kteří budou chtít v Británii zůstat i po brexitu.

Podle deníku The Guardian poskytne seznam dokumentů, které budou muset unijní občané předložit ministerstvu vnitra, aby dokázali, že mají nárok v zemi zůstat. List ale s odvoláním na vládní zdroje dodal, že tyto pokyny budou zatím nezávazné a budou mít spíše poradní charakter.

Javid vyzval Brusel, aby přišel ohledně práv britských občanů po brexitu s konkrétnějšími plány. Připomněl, že vláda v Londýně dnes zveřejní svůj plán týkající se občanů EU v Británii.

Témata:  Velká Británie EU Brexit

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 11:50

WHO hovoří o globální pandemii. Obává se šíření ptačí chřipky

Světová zdravotnická organizace (WHO) vyjádřila znepokojení nad šířením ptačí chřipky (H5N1) na nové živočišné druhy a lidi. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy