reklama

"Vyšetřovatelé vědí, že to může být jeden z jejich nejtěžších případů, protože dvojčata Karol a Kamil mají stejnou DNA. Byli v autě, ve kterém zemřela Andželika. Kdo řídil? Dvojčata nejprve svalovala vinu jeden na druhého, pak tvrdili, že za volantem byla dívka," uvedla televize TVN 24.

Oba 19letí bratři byli v době nehody pod vlivem alkoholu a jeden z nich z místa nehody uprchl. Pokud se pachatele podaří usvědčit, hrozí mu až 12 let vězení.

"Bude těžké zjistit, kterému z bratrů patří stopy DNA nalezené v autě," připustila doktorka Magdalena Spólnická, která řídí ústřední kriminalistickou laboratoř polské policie. "Moderní věda v takové situaci není zcela bezradná. Existuje metoda, umožňující odhalit mutace DNA během vývoje embrya, ale je drahá a zdlouhavá. Nejde o běžně používanou metodu," dodala. 

Případy nehod, ve kterých je nutné někomu dokázat, že řídil, jsou vždy obtížné, ale tento případ je ještě zapeklitější. Auto se převracelo a v takových, velice dynamických situacích je těžké zjistit, jak vznikaly jednotlivé stopy.