reklama

Osmadvacetiletý Dilan Amin, který byl označen jako „neúspěšný žadatel o azyl", si má podle britských médií odsedět 12 let za mřížemi. Iráčané, který vedl známý obchod, podle soudu zneužil minimálně dvě děti. Jeden případ se týká sexuálního zneužívání, ke kterému docházelo mezi 1. listopadem 2012 a 31. říjnem 2013, jeho oběť měla 12 let.

Další případ se týká patnáctileté oběti, která byla zneužívána v době od 6. do 9. prosince 2016. Amin, který přišel do Británie před deseti lety, byl také shledán vinným ze dvou sexuálních útoků proti dvěma ženám. Už dříve se měl dopustit jiného sexuálního útoku, podněcování k prostituci a loupeži.

Policejní inspektor Andy Jones, který se případem zabýval, označil pachatele jako „dravce“, který má podle něj sklony ke zneužívání. I proto prý nebyl překvapen, když se dozvěděl, že má Amin na kontě více obětí, než se původně předpokládalo. „Hovořili jsme s jednou dívkou, která zmínila několik dalších obětí a naše vyšetřování nás přivedlo i k nim,“ dodal.

Jeden ze svědků popsal, že Amin dodával dívkám drogy výměnou za „sexuální laskavost“ a že využíval svého obchodu k tomu, aby sváděl zranitelné dívky. Soudce doplnil, že mnoho podezřelých obětí se zdráhalo obrátit se na soud a poskytnout důkazy.

„Jste nebezpečný delikvent, který si vybíral mladé zranitelné dívky," cituje soudce Jonathana Bennetta server DerbyshireLive. „Jste sexuální dravec. Úplné jste těmito dívkami pohrdal. Udělal jste to po dobu víc jak čtyř let,“ upozornil.