Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pentagon dostal žádost o ubytování tisíců migrantů

USA
USA
Foto: Pixabay

Washington - Spojené státy se snaží hasit krizi, kterou vyvolala politika nulové tolerance vůči ilegálním imigrantům. Pentagon dostal od úřadů žádost o vytvoření ubytovacích kapacit až pro 12.000 přistěhovalců a jejich dětí. Během příštích 45 dnů by měla armáda mít k dispozici kapacitu pro zhruba 2000 lidí.

Ministerstvo vnitřní bezpečnosti, které má otázku ochrany hranic na starosti, se na armádu obrátilo v souvislosti s kritizovanou situací rozdělených rodin a dětí zavíraných v detenčních střediscích bez svých rodičů.

Pentagon uvedl, že ministerstvo preferuje umístění ubytovacích kapacit v Texasu, Arizoně, Novém Mexiku či Kalifornii. Pokud by zmíněné kapacity nebyly v určené době k dispozici, je armáda připravena zbudovat tábor s částečně oddělenými ubytovacími zařízeními až pro 4000 lidí.

Ministr obrany James Mattis již v neděli řekl, že pro zadržené přistěhovalce byly vyčleněny dvě základy, nijak je ale neupřesnil. Podle informací agentury AP se jedná o vojenské zařízení Fort Bliss u El Pasa na hranici s Mexikem a Goodfellowovu leteckou základnu ve středním Texasu.

Témata:  Pentagon přistěhovalectví USA migrace

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy