Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Thajsko týden pátrá po dětech v zatopené jeskyni

Jeskyně
Jeskyně
Foto: INT

Bangkok- Záchranné týmy v Thajsku opět pokračovaly v pátrání po 12 chlapcích a jejich pětadvacetiletém fotbalovém trenérovi, kteří jsou již týden pohřešováni poté, co je v jeskynním komplexu zablokovaly povodně.

Na akci se podílejí potápěči thajské armády i zahraniční záchranáři, zapojeni byli pátrací psi, drony i roboti, napsala britská zpravodajská stanice BBC.

Policisté začali v pátek šachtou vyhloubenou v jednom ze skalních komínů v úbočí hory shazovat do jeskyně balíčky pro přežití s jídlem, vodou, svítilnami, mapami a mobilními telefony. Netuší ale, zda je pohřešovaní mají šanci najít.

Jeskynní komplex je dlouhý zhruba deset kilometrů a záchranáři stále doufají, že chlapci jsou naživu. Po týdnu v jeskyni, kde patrně nemají žádné jídlo, ale šance na přežití klesají.

Témata:  Thajsko Jeskyně

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy