Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

CDU v oblasti migrace podpořila Merkelovou

Angela Merkelová
Angela Merkelová
Foto: Vláda.cz

Berlín - Předsednictvo Křesťanskodemokratické unie (CDU) podpořilo postup kancléřky Angely Merkelové v oblasti migrace.

CDU nyní kvůli migrační politice vede spor s partnerskou Křesťanskosociální unií (CSU) ministra vnitra Horsta Seehofera, což ohrožuje existenci vládní koalice.

Seehofer prosazuje, aby migranti, kteří už byli registrováni v jiné členské zemi EU, byli vraceni přímo z německých hranic. Kancléřka takový jednostranný postup odmítá, pokud v rámci EU nebudou existovat příslušné dohody.

Seehofer podle zdrojů na dnešní schůzce vedení CSU podrobil ostré kritice výsledky, kterých kancléřka dosáhla při rozhovorech o migrační politice v rámci EU. Vedení CDU se naopak za tyto výsledky postavilo, napsala agentura DPA.

Témata:  Německo Angela Merkelová Konzervativní unie CDU/CSU

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.