Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie zatím nepotvrdila, jestli šlo u otravě u Salisbury o zločin

Britská policie, ilustrační fotografie
Britská policie, ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto ČT

Londýn - Britská policie zatím nepotvrdila, zda byl v případu údajné otravy neznámou látkou britského páru ve městě Amesbury spáchán zločin.

K incidentu došlo nedaleko Salisbury, kde byl v březnu otráven ruský dvojí agent Sergej Skripal a jeho dcera. Britský pár je nyní v kritickém stavu v nemocnici v Salisbury kvůli "podezření, že byli vystaveni působení neznámou látkou", uvedla agentura Reuters.

"V této fázi zatím není jasné, zda byl spáchán zločin," uvedl na tiskové konferenci Paul Mills, zástupce policejního velitele v hrabství Wiltshire. Policisté spolupracují se všemi partnery, aby dosáhli pokroku ve vyšetřování a zjistili, jaké látce byl pár vystaven.

Pětačtyřicetiletý muž a o rok mladší žena byli nalezeni v bezvědomí v domě v Amesbury, záchranáři tam zasahovali již v sobotu večer 30. června. Původně se předpokládalo, že jejich stav je zřejmě následek užití heroinu či kokainu z kontaminované dávky. 

Témata:  Velká Británie otrava policie Velká Británie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy