reklama

Policie informovala, že Ryker Gamble, Alexey Lyakh a Megan Scraper se v úterý pohybovali na vrcholku vodopádu Shannon Falls v Britské Kolumbii, když uklouzli a spadli z výšky 30 metrů.

Trio točilo extrémní videa z cest, na YouTube měli přes půl milionu odběratelů, na Instagramu je dokonce sledoval asi milion uživatelů.

Ostatní členové skupiny v pátek vzdali Gambleovi, Lyakhovi a Scraperovi hold prostřednictvím videa, na kterém jen stěží zadržovali slzy. „Byli to jedni z nejchytřejší, nejlaskavějších a nejvstřícnějších lidi, se kterými jste se mohli kdy potkat,“uvedli.

Podle deníku Vancouver Sun nejprve uklouzla dívka. Lyakh and Gambl se ji pokoušeli pomoci, ale nakonec také spadli z asi 30 metrů. Jestli na místě natáčeli další ze svých videí ale není jasné. Kanál High on Life ale v minulosti zveřejnil řadu odvážných videí z exotických a těžko dostupných míst, jako jsou právě vodopády a útesy.

Loni dostali Gamble, Lyakh a Justis Price Brown, další člen skupiny, pětiletý pěti zákaz vstupu na americkou federální půdu poté, co byli obviněni, že se pohybovali u citlivého horkého pramene v národním parku Yellowstone. Navíc se prý dopustili dalších zločinů v parcích napříč západem USA. Gamble a Lyakh si dokonce odseděli sedm dní ve vězení.