Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruská armáda posiluje? V Kaliningradu buduje nové objekty

Ruská armáda, ilustrační fotografie
Ruská armáda, ilustrační fotografie
Foto: mil.ru

Kaliningrad (Rusko) - Ruská armáda buduje na území Kaliningradské oblasti nové vojenské objekty a obnovuje stávající vojenskou infrastrukturu.

Vyplývá to z aktuálních satelitních snímků, napsal server Defense One.

Snímky podle serveru ukázaly opravené i nové bunkry ve vojenském objektu poblíž města Baltijsk, ležícího nedaleko polských hranic. Takové objekty většinou slouží pro ukládání dělostřeleckých zbraní, tvrdí analytik Matt Hall.

Ten kromě toho upozorňuje na výstavbu nové železniční tratě nebo pevnostních valů v objektu i obnovu vojenské infrastruktury přímo ve městě Baltijsk.

S podobným zjištěním nedávno vystoupila Federace amerických vědců, píše server Defense One. Ta také upozornila na výstavbu nových vojenských objektů v Kaliningradu, jenž podle expertů slouží ke skladování jaderných zbraní. O zvýšené vojenské aktivitě v ruské enklávě mezi Polskem a Litvou dříve mluvil i generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

Témata:  Rusko Ruská armáda

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy