Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump večeří se státníky z členských zemí NATO

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Brusel - Americký prezident Donald Trump a jeho manželka Melania se účastní večeře šéfů států a vlád 29 členských zemí Severoatlantické aliance v Bruselu.

Na večerní akci Trump přijel jen pár minut poté, co v tweetu opět zkritizoval své spojence za nedostatečné výdaje na obranu, poznamenala agentura AP.

Po svém příjezdu na večeři na dotaz, jaký byl jeho den na summitu NATO, americký vůdce odpověděl, že "velmi dobrý", napsala americká CNN. Poté již Trumpovi vešli do muzea v parku Cinquantenaire a začali se bavit s ostatními státníky. Americký prezident si nevzal žádnou skleničku na uvítanou, protože nepije alkohol.

Podle agentury AP byl Trump následně viděn, jak prohodil pár vět s německou kancléřkou Angelou Merkelovou, jejíž zemi pár hodin předtím ostře zkritizoval. USA podle šéfa Bílého domu evropské země chrání před Moskvou a přitom mnohé z nich "platí miliardy dolarů do ruské pokladny". Německo Trump označil za "naprosto závislé" na Rusku a jeho plynu a za "zajatce" Moskvy. 

Témata:  Donald Trump USA NATO (Severoatlantická aliance)

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy