Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tisíce Britů protestují proti Trumpovi

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Edinburgh (Británie) - Několik tisíc lidí dnes vyšlo do ulic skotské metropole Edinburghu, aby daly najevo nesouhlas s politikou amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Šéf Bílého domu před pondělním setkáním s ruským prezidentem Vladimirem Putinem v Helsinkách tráví soukromý víkend ve Skotsku, kde vlastní dva golfové areály.

Policie podle AP odhadla, že ve 13:00 místního času (14:00 SELČ) bylo před budovou skotského parlamentu asi 3000 demonstrantů. Do protestů se zapojili vedle jednotlivců také antifašistické skupiny a političtí aktivisté.

Demonstrace byly svolány i do dalších skotských měst. V Glasgowě, které je největším skotským městem, se za účasti tisíců lidí koná pochod hrdosti za hodnoty tolerance, rozlišnosti, rovnosti, lásky a respektu nehledě na sexuální orientaci. Pochod by podle organizátorů mohl přilákat až přes 50.000 účastníků a diváků.

Témata:  Velká Británie Donald Trump

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy