Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Macron se v Moskvě sejde s Vladimirem Putinem

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron
Foto: European Union

Moskva - Francouzský prezident Emmanuel Macron se dnes v Moskvě na okraj finále mistrovství světa ve fotbale setká se svým ruským protějškem Vladimirem Putinem.

Debatovat budou mimo jiné o situaci v Sýrii, v Íránu či na Ukrajině. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na zdroj blízký Elysejskému paláci.

Macron a Putin by se měli setkat v Kremlu ještě před zahájením finálového zápasu mezi Francií a Chorvatskem, který začíná v 17:00 SELČ. Setkání by mělo být příležitostí pro oba státníky vyjasnit si blíže jejich pozice k situaci v Sýrii, domnívají se experti.

Jak uvedly zdroje z Kremlu, očekává se rovněž, že Macron bude informovat Putina o summitu NATO, který se konal ve čtvrtek a v pátek v Bruselu. Tématem rozhovoru bude nejspíš i pondělní schůzka Putina s americkým prezidentem Donaldem Trumpem v Helsinkách.

Témata:  Vladimír Putin Emmanuel Macron

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 0:35

Španělsko dodá Ukrajině rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy