Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Chlapec se v ZOO otočil zády a lev okamžitě zaútočil ze zálohy

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Tokio - Lvi jsou přirození lovci, i když je někteří lidé berou jako roztomilé kočky. Přesvědčil se o tom i dvouletý chlapec, na kterého chtěl samec zaútočit. Naštěstí ho zastavilo sklo výběhu.

Na sociálních sítích se objevilo video z japonské provincie Chiba. Dvouletý chlapec ve žluté pláštěnce při návštěvě zoo fascinovaně sleduje lvího samce, který zase zírá na něj. Přitom si majestátní zvíře nejdřív sleze z kamene, na kterém leží, a lehne si do útočné pozice.

Jakmile se dítě otočí na rodiče a k lvovi stojí zády, samec zaútočí. Několika skoky se dostane až k chlapci, pak ale v plné rychlosti narazí do skleněné ohrady výběhu. Když se chlapeček otočí zase zpátky, vyděšeně uskočí, když vidí, jak je 180kilové zvíře blízko.

Ošetřovatelé po incidentu tvrdili, že nešlo o projev agrese, ale lev si chtěl jen hrát. Podobně prý reaguje na všechny děti a nepovažuje je za lovnou zvěř. S tím ale nesouhlasí biologové včetně experta na lvy Adama Robertse.

"Lvi jsou od narození predátoři a dítě v tomto videu, zvláště když se k obrovskému zvířeti otočí zády, se v jeho očích stává kořistí. Naštěstí pro rodinu ale zábrana vydržela, jinak by měl útok katastrofické následky," uvedl Roberts pro portál Dodo.

Témata:  lvi zoo Japonsko

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy