Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Centrem Bratislavy otřásla exploze

Bratislava, pohled na Krásnou horku, Vinohrady
Bratislava, pohled na Krásnou horku, Vinohrady
Foto: MiZ, EuroZprávy.cz

Bratislava - Budovou v bratislavské čtvrti Vrakuňa, kde mimo jiné sídlí i zdravotní středisko, otřásl dnes ráno výbuch. Událost si nevyžádal mrtvé ani zraněné a nutná nebyla ani evakuace domu. Expert cizí zavinění podle serveru hnonline.sk nevyloučil, ale ani nepotvrdil.

Na místě zasahovalo 23 hasičů, požár však nevypukl. Výbuch podle webu listu Nový čas nejvíce poničil pracoviště pedikúry v přízemí zdravotního střediska. 

"Dnes krátce po páté hodině jsme přijali na lince 158 oznámení o poškození stěny jedné z budov na Bebravské ulici v městské části Bratislava-Vrakuňa. Hlídky hodnověrnost tohoto hlášení na místě prověřily a potvrdily, přičemž po příchodu na místo byla zpozorována poškozená přední část domu, stejně jako několik poškozených vozidel zaparkovaných v blízkosti," uvedl Michal Szeiff z krajského ředitelství policie v Bratislavě. 

"Výbuch byl velmi silný a probudil nás přibližně v pět. Na zaparkovaná auta létaly části konstrukce z budovy a z mříží," uvedl jeden z obyvatel.

Starosta Vrakuně Martin Kuruc sdělil, že všechny typy ambulancí ve zdravotním středisku, od všeobecných lékařů, přes chirurgy a zubaře po oční a dětské lékaře, nebudou fungovat, dokud policie nedokončí úkony a statik nevyhodnotí stav budovy. Explozi zřejmě zavinil plyn. Policie vyšetřuje případ jako trestný čin všeobecného ohrožení.

Témata:  výbuch SR Bratislava Slovensko

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 9:38

Zvyšujete jaderné napětí, obvinila Čína alianci AUKUS

Čínský ministr zahraničí Wang Yi obvinil země zapojené do bezpečnostního paktu AUKUS z vyvolávání rozporů a zvyšování rizika šíření jaderných zbraní v oblasti jižního Tichomoří. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy