Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš jednal s bavorským premiérem Söderem. Ohledně migrace si notovali

Uprchlíci, ilustrační fotografie
Uprchlíci, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Mnichov - Český premiér Andrej Babiš dnes v Bayreuthu jednal s šéfem bavorské vlády Markusem Söderem. Shodli se na nutnosti účinně chránit vnější hranice Evropské unie, důsledně potírat kriminalitu převaděčů a výrazně zlepšit životní podmínky v zemích původu migrantů.

Na okraj dnes zahájených hudebních slavností Richarda Wagnera jednali také o vzájemné policejní spolupráci, dopravní infrastruktuře nebo vědě a výzkumu.

"Oceňujeme pozitivní vývoj, kterým česko-bavorské vztahy v posledních letech prošly. Naše spolupráce je na vysoké úrovni a chceme i do budoucna udělat vše pro to, aby tento trend pokračoval," uvedli premiéři.

Ocenili dobrou policejní spolupráci. O nově zřízené bavorské pohraniční policii, která podle informací ČTK na české straně vzbudila rozpaky, se ale tisková zpráva nezmiňuje. Zato se věnuje migraci, což je oblast, v níž si Česko a Bavorsko dlouhodobě dobře rozumí.

Babiš a Söder "zdůraznili společné pozice týkající se potřeby účinné ochrany vnějších hranic EU, důsledného potírání převaděčské kriminality a nutnosti citelně a udržitelně zlepšit životní perspektivy pro lidi ve zdrojových a tranzitních zemích".

Témata:  Andrej Babiš Německo uprchlíci Markus Söder

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy