Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ekoolympiáda? Toyota dodá Tokiu 3000 ekologických aut

Toyota
Toyota
Foto: www.autoroad.cz

Tokio - Toyota poskytne na letní olympijské a paralympijské hry v Tokiu v roce 2020 přes 3000 osobních aut s elektrickým, hybridním nebo vodíkovým pohonem. Japonská automobilka tak chce společně s pořadateli olympiády dosáhnout nejnižší úrovně emisí v rámci všech oficiálních vozových parků her v historii.

Ve vozovém parku bude vysoký počet bezemisních elektromobilů na vodíkové palivové články (FCEV), jako je například sedan Toyota Mirai. Kromě vozidel typu FCEV bude zbytek vozového parku tvořen převážně nejnovějšími hybridními modely a plug-in hybridními vozidly (HEV/PHEV) značek Toyota a Lexus, ale i novými elektromobily s bateriovým pohonem (BEV).

Olympiádu podpoří i autobus Toyota Sora poháněný palivovými články, stejně tak jako vysokozdvižné vozíky se stejným typem pohonu, vyráběné a prodávané firmou Toyota Industries Corporation.

Toyota se v roce 2015 podepsáním smlouvy s Mezinárodním olympijským výborem a Mezinárodním paralympijským výborem stala oficiálním celosvětovým partnerem pro mobilitu na roky 2017-2024, pokrývající olympijské a paralympijské zimní hry v Pchjongčchangu 2018 (Jižní Korea) a Pekingu 2022 (Čína), respektive letní olympijské hry v Tokiu 2020 (Japonsko) a Paříži 2024 (Francie).

Témata:  Toyota auto ekologie Japonsko olympiáda

Aktuálně se děje

6. května 2024 18:12

Egyptské úřady: Hraniční přechod v Rafahu na jihu Pásma Gazy zůstává otevřený

Egyptské úřady oznámily, že hraniční přechod v Rafahu na jihu Pásma Gazy zůstává otevřený pro humanitární pomoc a pro průchody civilistů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy