Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Bělehradu zastřelili právníka, který hájil Slobodana Miloševiče i mafiány

Vlajka, Srbska
Vlajka, Srbska
Foto: Pixabay

Bělehrad - Prominentní právník někdejšího srbského vůdce Slobodana Miloševiče byl zastřelen v Bělehradu. Dragoslav Ognjanović (57) v minulosti hájil i mafiány ze srbského podsvětí. Jeho smrt označila policie za vraždu v gangsterském stylu.

Ognjanović, který patřil do týmu obhájců Miloševiče při procesu před Mezinárodním trestním tribunálem pro bývalou Jugoslávii (ICTY), byl podle policejního komuniké zabit v sobotu pozdě večer před svým domovem v čtvrti zvané Nový Bělehrad. Při střelbě byl zraněn i Ognjanovičův 26letý syn. 

V posledních pár letech přišlo v Bělohradu o život několik prominentních představitelů srbského a černohorského organizovaného zločinu ve válce mezi gangy o drogový trh.

Někdejší jugoslávský a srbský prezident Milošević zemřel na selhání srdce 11. března 2006 v cele haagského tribunálu ještě před ukončením procesu, ve kterém čelil obžalobě z válečných zločinů a ze zločinů proti lidskosti. Podle obžaloby se jich dopustil za válek na území bývalé Jugoslávie v 90. letech minulého století. V těchto konfliktech zahynulo více než 200.000 lidí a čtyři miliony lidí uprchly ze svých domovů.

Témata:  Srbsko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy