Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při bombardování jemenského přístavu Hudajdá zemřelo více než 20 lidí, další jsou zraněni

Vlajka Jemenu
Vlajka Jemenu
Foto: Pixabay

Saná - Dnešní bombardování jemenského přístavu Hudajdá si vyžádal více než 20 mrtvých a několik desítek zraněných. Přístav Hudajdá je hlavní vstupní branou pro zásobování země, která je na pokraji hladomoru.

Nálety zasáhly oblast, kde leží hlavní městská nemocnice a rušný rybí trh, informovala agentura Reuters s odvoláním na místní zdravotníky. Nálet podle agentury podnikla koalice vedená Saúdskou Arábii, která od roku 2015 pomáhá jemenské mezinárodně uznávané vládě v boji proti povstalcům.

"Počet mrtvých při dvou náletech stoupl na 20," řekl agentuře AFP telefonicky z místa jeden z lékařů. Zraněných je podle AFP na šest desítek. Agentura Reuters uvedla, že obětí je 26 a zraněných 35.

Hudajdá čelí ofenzivě provládních sil od 13. června. V rukou šíitských povstalců je město i přístav od roku 2014.

Z domovů uprchly kvůli válce v Jemenu tři miliony lidí a zemi sužuje jedna z nejhorších humanitárních krizí na světě. Podle OSN potřebuje nějakou formu pomoci více než 22 milionů z 27 milionů Jemenců.

Témata:  Jemen

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy