Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při nepokojích v Gaze bylo zraněno 25 Palestinců

Palestina, pásmo Gazy
Palestina, pásmo Gazy
Foto: Pixabay

Gaza - Pětadvacet palestinských demonstrantů bylo dnes zraněno při protestu v Pásmu Gazy u hranice s Izraelem; většinu z nich postřelili izraelští vojáci.

S odkazem na ministerstvo zdravotnictví v Gaze o tom informoval izraelský list Haarec, podle něhož o stavu zraněných zatím nejsou podrobnosti. Izraelská armáda tvrdí, že protestu se zúčastnilo 8000 Palestinců.

Akce se podle Haarecu konala na počest sedmnáctiletého chlapce, který minulý týden zabil jednoho člověka a další tři lidi pobodal v židovské osadě na okupovaném Západním břehu Jordánu. Organizátoři shromáždění v Gaze uvedli, že si přejí vysokou účast a že chtějí "vzkázat Palestincům, aby se nevzdali teroristickému diktátu Izraele".

Palestinci v Gaze protestují od konce března proti špatným životním podmínkám a žádají možnost vrátit se na území, která byla domovem jejich předků, ale která se v současnosti nacházejí v Izraeli. Od začátku protestů 30. března izraelská palba podle agentury Reuters usmrtila nejméně 155 Palestinců. Zabit byl za tu dobu jeden izraelský voják.

Témata:  Izrael Gaza (palestinské město v Pásmu Gazy)

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy