Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie vyšetřuje utonutí dvou dětí u Prahy

Potápění
Potápění
Foto: Pixabay

Lhota (u Prahy) - Policie prověřuje okolnosti úterního utonutí dvou dětí v jezeře Lhota u Prahy.

Podle některých médií personál areálu otálel s pomocí rodičům, kteří děti, podle dostupných informací vietnamské národnosti, hledali. Ředitel areálu Robert Nedvěd řekl serveru iDnes, že zaměstnanci areálu Lhota podle něj udělali pro záchranu dětí maximum. Česko-vietnamská společnost žádá vyšetření události.

"U utonulých byla nařízena soudní pitva. Zjišťujeme také, zda nedošlo k porušení nějakých bezpečnostních předpisů nebo protiprávnímu jednání či zda na smrti dětí nenese zavinění nějaká jiná třetí osoba," řekla ČTK policejní mluvčí Markéta Johnová.

V jezeře se ve čtvrtek odpoledne utopili dva sedmiletí chlapci. Dispečink záchranné služby přijal informaci o ztracených chlapcích ve 14:44. "Na místo jsme poslali dvě posádky, hledání ale bylo neúspěšné. Záchranáři odjeli zpět na základnu po hodině, kde byli připraveni k výjezdu," řekla ČTK mluvčí záchranné služby Petra Effenbergerová. Zpět na místo byla záchranná služba povolána v 16:51, kdy se hochy podařilo najít.

Oficiálně se tak záchranáři o pohřešování dvou hochů dozvěděli po 14:30. Server Blesk.cz s odvoláním na svědky uvedl, že chlapci zmizeli už dřív, matkám ale nikdo nevěnoval pozornost, zaměstnankyně koupaliště se prý ženám vysmívaly. Televize Prima s odvoláním na svědky události uvedla, že se do řešení situace vložili další návštěvníci koupaliště. Pracovnice koupaliště ale podle nich nechtěly vyvolávat chaos a obtěžovat návštěvníky.

Témata:  utonutí krimi potápění

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy