Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sousedský spor. Žena 16 let otravovala lidi operní árií, prý kvůli štěkání psa od vedle

Policie SR, ilustrační fotografie
Policie SR, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Štúrovo - Po dobu 16 let byly obyvatelé jedné ulice ve městě Štúrovo na jihu Slovenska nuceni od rána do večera poslouchat stále dokola nahrávku jedné operní árie v podání Plácida Dominga. Pomstu sousedky nakonec zarazila policie.

Přehrávání árie provázelo ve Štúrovu nesnesitelné pískání. A to majitelka domu čtyřminutový úryvek pouštěla stále dokola od šesti ráno do deseti večer - prý kvůli štěkání sousedova psa, který však zřejmě už ani není naživu. 

Ženu nyní zadrželi policisté. "Majitelka domu nerespektovala ani pravomocné nařízení nejvyššího soudu, který jí zakázal hudbu pouštět," uvedla televize Markíza.

Vyšetřovatel obvinil pomstychtivou sousedku také z nebezpečného vyhrožování a navrhl uvalení vazby. Majitelka "zpívajícího domu" nyní v policejní cele čeká na rozhodnutí soudce, zda zůstane ve vazbě.

Témata:  Slovensko zajímavosti

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy