Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na trati mezi Kolínem a Frankfurtem hořelo, zraněno bylo 40 lidí

požár
požár
Foto: Pixabay

Berlín - Velký požár, který dnes odpoledne vypukl v oblasti Siegburgu po obou stranách náspu důležité železniční tratě mezi Kolínem nad Rýnem a Frankfurtem na západě Německa, si vyžádal asi čtyři desítky zraněných. Šest lidí je ve vážném stavu. K rychlému šíření plamenů nepochybně přispělo velké horko a sucho.

Oheň se rychle rozšířil a poškodil také osm domů. Po několika hodinách dostalo požár pod kontrolu 550 hasičů a členů dalších zásahových sil, napsala agentura DPA.  "Při teplotě 39 stupňů to jde ráz na ráz," poznamenal mluvčí hasičů.

Co plameny zažehlo, zatím není zcela jasné. Podle místních úřadů požár způsobily jiskry odlétající z vlaku, později ale daly za pravdu expertům, kteří upozornili, že možností je více a že zatím je brzy na to přiklonit se k některé z nich.

Podle prvotních informací zdravotníci museli ošetřit čtyři desítky postižených lidí. Následně policie upřesnila, že většinou šlo o osoby, které utrpěly újmy v důsledku šoku z požáru nebo měly například potíže s krevním oběhem. Mluvčí hasičů uvedl, že přímo požárem bylo zraněno 12 lidí, někteří vážně. Ti byli rozvezeni do nemocnic.

Trať vybudovaná pro vysokorychlostní soupravy je uzavřená a vlaky jsou odkláněny přes Bonn. Některé spoje mají kvůli tomu devadesátiminutové zpoždění a některé byly zrušeny úplně, napsala DPA. Vedle rychlovlaků mezi Kolínem a Frankfurtem jsou omezeními postiženy i četné regionální železniční spoje a rovněž soupravy příměstských drah.

Témata:  Německo železnice požáry

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy