Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další drama v britském Salisbury: Výbuch v továrně zabil člověka, dalšího vážně zranil

Vlajka Velké Británie
Vlajka Velké Británie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Salisbury - V továrně na výrobu vojenského vybavení v jihoanglickém městě Salisbury došlo v pátek k výbuchu. Jeden člověk zemřel, další utrpěl vážná zranění. Příčina neštěstí se vyšetřuje.

Exploze zasáhla objekt společnosti Chemring Countermeasures, která dodává techniku na ochranu vojenských lodí a letadel před nepřátelskou palbou.

Kolem 17:00 místního času (18:00 SELČ) vypukl v důsledku výbuchu požár v budově, kde se vyrábí světlice. Plameny se vrzy podařilo uhasit.

Městečko Salisbury bylo dějištěm březnového útoku nervově paralytickou látkou novičok na bývalého ruského agenta Sergeje Skripala a jeho dceru. Nic nenasvědčuje tomu, že by páteční exploze s tímto incidentem souvisela, konstatuje The Guardian.

Témata:  výbuch Velká Británie

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy