Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žena ve Vídni ukradla luxusní vůz. Dopadli ji čeští policisté, museli na ni použít násilí

Vídeňská radnice (Rathaus)
Vídeňská radnice (Rathaus)
Foto: MiZ, EuroZprávy.cz

Hradec Králové - Žena 8. srpna ukradla ve Vídní luxusní vůz Mercedes Benz za více než 1,3 milionu korun. Cizinka byla následující den až v Holohlavech na Hradecku.

Policejní hlídky dostaly informaci, že auto někdo ve středu 8. srpna ukradl ve Vídni a že by se mohlo pohybovat poblíž hranice Královéhradeckého a Pardubického kraje.

"Odcizeného vozidla, které mířilo z Hradce Králové směrem na Jaroměř, si jako první všimli policisté z dálničního oddělení Pravy a okamžitě jej začali pronásledovat," uvedl mluvčí hradecké krajské policie Ondřej Moravčík. 

"Řidička nebrala v potaz výzvu k zastavení vozu a pak odmítala uposlechnout výzev policistů k opuštění vozidla," dodal. Policisté ji proto museli z auta vytáhnout násilím. Řídila pod vlivem návykové látky.

Policie ji vydá na základě evropského zatykače do Rakouska k trestnímu stíhání. Zajištěné vozidlo vrátí majiteli.

Témata:  krimi Královéhradecký kraj Vídeň

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy