Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pětice Čechů se v Alpách dostala do problémů. Zalarmována byla policie i letecká služba

Rakouská vlajka
Rakouská vlajka
Foto: Pixabay

Salcburk - Pět Čechů v sobotu ráno vyrazilo jenom s trekovým vybavením na túru do alpského terénu ve Vysokých Taurech. Dostali se do nesnází a museli jim pomoci záchranáři.

Cílem Čechů byla chata Zittelhaus na vrcholu Hoher Sonnblick, který je v nadmořské výšce 3106 metrů. Ve skupině byly tři ženy a dva muži ve věku od 41 do 57 let.

V létě se na horu chodí i přes ledovec Kleinfleisskees. Skupina se na něj neodvážila kvůli nedostatečnému vybavení. V mlze pak měla problém se zorientovat a po sedmé hodině večer zavolala o pomoc, uvedl list Kronen Zeitung.

Zalarmována byla alpská policie i letecká služba v Klagenfurtu. Kolem deváté hodiny pak posádka vrtulníku skupinu spatřila asi 200 metrů pod chatou Zittelhaus.

Vzhledem ke špatným podmínkám nebylo možné přistát, ale k turistům se nakonec před půlnocí dostali záchranáři pěšky. Skupinu pak dostali bezpečně do údolí.

Témata:  Češi Alpy Rakousko

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 19:55

Právníci Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce

Soud v Moskvě rozhodl, že právníci zesnulého ruského opozičního politika Alexeje Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce. Oznámila to stanice Rádio Svobodná Evropa (RFE/RL).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy