Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bývalá Trumpova poradkyně vydává třaskavou knihu. Porušila mlčenlivost, zuří Bílý dům

Bílý dům, Washington D.C., USA
Bílý dům, Washington D.C., USA
Foto: Pixabay

Washington - Bývalé mediální poradkyní Bílého domu Omarosa Manigaultové Newmanové vychází kniha o jejím působení v administrativě prezidenta Donalda Trumpa. Jeho volební štáb už zahájil arbitráž kvůli údajnému porušení dohody o mlčenlivosti podepsané v roce 2016.

Manigaultová musela stejně jako všichni ostatní pracovníci předvolební kampaně podepsat dohodu o mlčenlivosti, napsal web ABC News s tím, že skupina Donald J. Trump for President už předložila soukromému arbitrovi v New Yorku podklady pro arbitráž za její údajné porušení.

Volební štáb o kroku informoval několik hodin poté, co Manigaultová poskytla televizi CBS News další tajnou nahrávku rozhovoru se spolupracovníky nynějšího prezidenta. Na záznamu pořízeném během předvolební kampaně údajně jedna z mluvčích Trumpova týmu uvažuje o postupu v případě, že by se na veřejnost dostala nahrávka, na níž Trump říká slovo "negr". Podle Manigaultové k tomu došlo při natáčení The Apprentice, důkazy o tom však nejsou.

"Nemám za to, že jsem porušila (mlčenlivost), ale nechám na právnících, aby to vyřešili," řekla televizi MSNBC. "Je zajímavé, že se mě snaží umlčet (Trump). (...) Jestliže neřekl nic urážlivého nebo ponižujícího vůči Afroameričanům a ženám, proč by si dělal tolik námahy, aby mě zastavil," dodala.

V čerstvé knize o svém téměř ročním působení v týmu amerického prezidenta Manigaultová Trumpa popisuje nejen jako rasistu a nepřítele žen, ale také jako hlupáka. "Můžete mě citovat, když říkám, že Donald Trump nikdy nepřečetl od začátku do konce žádný z významnějších zákonů, dokonce ani některé z prezidentských dekretů, které podepsal. Donald se vždy spoléhal na charisma, selský rozum a důvěrníky, kteří mu říkali, co je na papírech," píše se v knize.

Ta obsahuje také výbušná tvrzení o Trumpově manželství nebo vztahu s dcerou Ivankou, který podle Manigaultové často překračuje hranici vhodného chování mezi otcem a dcerou. "Není příjemné je sledovat," napsala.

Trump nejnovějšímu konfliktu s jedním ze svých bývalých spolupracovníků věnoval od pondělka sedm příspěvků na twitteru, v nichž Manigaultovou nazval "praštěnou", "vyšinutou" a v úterý dokonce "šmejdem". 

Témata:  Donald Trump prezident USA USA Bílý dům USA

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy